Friday, August 20, 2004

Mode Komen (skip kalo bosan)

Risk Your Life upgrade?
RYL akhirnya keluarkan patch terbaru iaitu versi 518. yea mmg baguih utk peminat2 RYL. tapi yg kelakaunye.. patch ni saiznya 180++ mb.. peh, sama besau dgn fansubs anime yg hi-class dvd qualiti. aiseh, beriya sgt adjust efeks2 yg bagi aku hanyalah eye candy, cuma (mungkin) membaiki beberapa bugs major dan gameplay serta sistem asal nye.. hmm camtu je la, nothing to shout about, just simple button masher hack n slash, upgred direkemen utk peminat2 hardkore.. dan perlu diingat, bila keluar full version nanti aku tak rasa depa akan benarkan karakter hi-level tu digunakan lagik.. hehe just a reminder :)

Kualiti Printing Mato-mato?
hmm aku dapat byk komen pasal nih. maaf mende ni diluar pengetahuan dan bidang aku. yg aku tau kena stadi balik inking dgn panelling pasnih... hmm makin lama makin kerdil rasanya, banyak tul mende kena baiki. baiki diri dulu baru la nak cite pasal printing dan whatsoever noo...

Lepak-lepak dengan Adonis
macam biasa, takde keje, lepak kat opis MCP pas antar katun. tetiba sorang kartunis lama yg aku minat muncul.. yaa itu dia Adonis atau panggil Adon je. Untuk sapa yang tak tau, dia ni adalah veteran majalah "Ujang" dan "Apo?". La ni jadik freelancer dan webkomikers (lupa lak link dia). lepak-lepak sambil sembang dgn dia, dia dok sibuk buat bookmark utk tour MCP ke UTP Sri Iskandar tah bila tah. macam-macam dia cite, ada la sikit pasal web snowy dia. bila tanya pasal Uma, dia kata "satu hari nanti, ya dia akan kuar balik".. hmm aku pun harap camtu la, miss that comic..profil ringkas dia ada kat web MCP

Renovet tak siap lagi
bagi pengguna blogger.com mesti tau la templet mana aku amik nih. camni je la aku blajar css dan html, adjust dari templet asal. silap pulak tak install dreamweaver dulu, kalo tak lagi cepat siap. takpe la blajar edit coding dia sekali sekala.. hehe. tgh pikir nak letak gambau apa sbg header tu, sbb skang ni design sense aku makin lama makin kurang.. dan nampak gayanye makin tahpape.. adei la..

Komik Baru: Doa utk Ibu
alhamdulillah siap pun toning komik ni semalam, akan diupload ke web aku sikit masa lagi, mekasih byk2 kat shidee (waverider) kerna bagi idea dan words utk panel kritikal. semoga pembaca dapat menangkap apa yang aku nak sampaikan kali ni.. insyaAllah.. masa-masa nak sibuk mende lain ni la teringin nak buat komik banyak-banyak. haha syok sendiri tul, macam ada orang nak baca no?

Gambar Laman Seni?
hmm lupa lagi nak upload. nanti aku peringatkan diri sendiri. overall program tu memang menarik, cuma mungkin kena peringat kat kawan-kawan dalam buat zine tu jangan lupa keje sendiri, sbb zine ni seronok2 je, keje sendiri tu la yg buat beli nasik nanti. papehal pun booth umbra-toonage studios memang meriah, budak-budak pun ramai lepak situ. ganbatte umbra! klik ke Forum Umbra

Pindah Hosting baru?
aa.. mende ni keep in view dulu no. sen agak suntuk sekarang.. harap2 semua berjalan lancar.
Post a Comment

Pages - Menu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...