Thursday, December 01, 2005

Fi Shar' Ibn Umar..

sejak sampai sini kena adjust masa. satu time biologi dah memang lari, kena tolak 5 jam dari masa malaysia, satu lagi schedule sini pun lain dah. subuh 3.30am, zohor 11.30am, asar 2.30am, magrib 4.30, isyak 6.30.. and so on. time keje pun lain, siang banyak tido, malam diorang alive. agaknya sebab siang memang panas terik.

kami dok kat 'old town' yarmuk. nampak sangat perbezaan tempat lama dan baru. kalo tengok drama arab lama yang rumah tembok tinggi tu haa macam tu la rumah kami skang. memang jadi trend sini semua ada wallconcrete dekat 10' tinggi. mungkin takmo kasik pencurik masuk, ataupun nak protect anak dara diorang.

korean punya style kerja ada persamaan dengan jepun dengan malaysia tapi perbezaan pada cara negociate. provokatif, tapi setakat ni jujur (tak tau la setakat mana).english diorang terbalik skit, kena minta ulang (dan kadang2 kena lukis) baru paham. boleh kata english budak kita lagi power dari senior staff diorang.

CC sini QR5 (qatar riyal), mahal gile. banyak lagi kena adjust ni..
Post a Comment

Pages - Menu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...