Wednesday, September 20, 2006

Feed Reader dan RSS


Khas untuk kay (kehelan.blogspot.com)

ni dia Feedreader, satu sofwer utk baca RSS di internet. Apa itu RSS? kena cek la wikipedia,tak larat koi nak taip kat aok. kegunaan sofwer ini (dan RSS) ialah koi takyah nak pegi cek se-se blog rodong2 koi nih. cuma on sofwer nih, dia akan cek belaka blog, pastu bagi ringkasan. kalo nak baca detail koi klik dan dia pegi web berkenaan.

juga boleh digunakan untuk tengok update berita, cuaca, forum dan macam-macam lagi la. kiranya all updates in 1. pendek kata pagi-pagi koi on mende nih, dia cek semua RSS yang koi dah save (dipanggil OPML) samada dah update ke blom dan koi boleh cek bila bos koi takde.dan sofwer ini amat ringan.

sekian penerangan tak seberapa koi nih. aok kena cuba dulu laa baru tau.

download Feedreader kat sini
Post a Comment

Pages - Menu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...