Friday, October 21, 2005

Dugaan di Suku Akhir Ramadhan..

agaknya ni orang tua kata tido lepas subuh tak baik. bermula dengan salah scan gambar
untuk disubmit pada bos, sampai la berita berbelas-belas artwork yang diterima minggu lepas direjek balik selepas dinilai oleh pihak atasan. nampaknya satu standard tinggi telah disetkan, aku pun kena prektis balik camnih.

"dia tak suka tang mulut, karakter nampak stiff, dan tak ikut skema katun"
(Skema katun?)
"aku rasa sebab ko retain komik style ko, tu jadi problem skit untuk job nih"
(tukar style lagik...)
"releks, it's just a matter of learning process" (tq bos!)
"takpe la, teruskan lukis sehabis cute k!" (tq!)
"Lepas raya lukis cute-cute lagi ye!" (ahaks!)

McFarlane pun kena rejek beratus-ratus artwork sebesar bristol board sebelum
berjaya jadi artis marvel dan menjadi pelukis spawn dan lo nih dah ada kompeni
sendiri, McFarlane Toys Inc. jadi aku stakat baru kena rejek tak sampai 100 drawing
tak bererti aku kena give up kat sini je la. usaha lagi! ganbatte!
Post a Comment

Pages - Menu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...