Thursday, June 16, 2005

Abuse of Surau

P ke Surau memang baik. boleh beribadah dgn tenang kerana naturenya memang utk ibadah. boleh menenangkan fikiran kerana walau havoc camana pun tempat tu, suraunya mesti tenang.

namun begitu, kalo la nak rehatkan fikiran sambil pejam mata, utamakanlah mereka yg beribadat. mai kite tgk satu saje abuse of surau, iaitu tidoq. satu masalah diorang ni makan space nak beribadat. bukan sekali aku jumpa orang buat dek kite nak solat, kena 'gertak' skit baru la nak bergolek.

yg hampeh lagi dok guna sejadah/kain saprah buat alas tido, satu dia dah ganggu org lain yang nak guna, dah terpaksa solat je atas lantai tu. yang lagi best hingga ada meninggalkan peta harta karun atas sejadah tu. bagus utk program treasure hunting tu.

tu je rant aku wat kali ini. lain kali sebelum nak rest kat surau, fikirlah keselesaan orang lain sekali, tak pasal2 ibadat yang nak buat, dosa yang dapat..
Post a Comment

Pages - Menu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...